Bathmen te Paard 2017

Contact

Algemeen
T +31 (0)570 543 147

L. Hazelhekke-Zomer
T +31 (0)6-13957243
E linda_zomer8@hotmail.com

Bathmen te Paard
Van zaterdag 3 maart tot en met zondag 11 maart 2018 wordt het voor veel paardenliefhebbers weer genieten geblazen tijdens de volgende editie van Bathmen te Paard. Deze hele week staat het Overijsselse Bathmen in het teken van het paardensportevenement Bathmen te Paard. Het programma van Bathmen te Paard 2018 gaat weer prachtige paardensport opleveren. Naast vaste programmaonderdelen; de Miss Boerin Verkiezing, de GMB springderby voor paarden, de HORKA prijs voor paarden en de Kür op muziek Subtop dressuur staat ook de JABAT Mendag weer op het programma met dit jaar ook weer de regionale menners, met aansluitend de menavond voor (inter)nationale toppers.

Paardensport en ondernemers
De combinatie van sport, talentontwikkeling, paarden, pony’s, en hippische shows is bijzonder van aard. De filosofie van Bathmen te Paard is erop gebaseerd het evenement sportief, sociaal-maatschappelijk en economisch verder te ontwikkelen en hiermee een stimulerend effect te hebben voor Bathmen en omgeving. Als organisatie wil Bathmen te Paard graag de ondernemers uit de omgeving betrekken bij het evenement.

Locatie Manege ‘t Ruiterkamp
Manege ’t Ruiterkamp is al vanaf het begin het decor van Bathmen te Paard. De twee ruime rijhallen beschikken over een goede bodem en zijn daardoor zeer geschikt voor paardensportevenementen. De manege wordt beheerd door de stichting manege ’t Ruiterkamp. Naast de lessen van de rijvereniging Bathmen, koetsenvereniging ‘d Olde Mölle en paardensportevenementen wordt de manege ook verhuurd voor andere evenementen.

Bathmense gemoedelijkheid voor jong en oud
De spreekwoordelijke gemoedelijkheid loopt als een rode draad door het evenement. De organisatie van Bathmen te Paard houdt gezelligheid en sportiviteit dan ook hoog in het vaandel. Naast de verschillende paardenrubrieken en heeft Bathmen te Paard ook ponyrubrieken met als hoogtepunt de miniderby, waar jonge talentvolle ruitertjes en amazones hun rijkunsten kunnen laten zien. Het gehele evenement draait op enthousiaste vrijwilligers en leden van rijvereniging Bathmen, koetsenvereniging ‘d Olde Mölle en de stichting manege ’t Ruiterkamp. Deze vrijwilligers zorgen voor een goede organisatie van het evenement en dat Bathmen te Paard kan blijven bestaan. Om de organisatie van het evenement betaalbaar te houden wordt er op sommige avonden een kleine entreeprijs gevraagd. Kinderen onder de twaalf jaar hebben het gehele evenement gratis toegang.

Miss Boerin Benelux Verkiezing
Al enkele jaren vindt de Miss Boerin verkiezing plaats in samenwerking met de Boerinnen kalender, deze avond is de ‘Kick off’ van Bathmen te Paard. Tijdens deze avond strijden de Missen om de felbegeerde titel ‘Miss Boerin 2018’. Tijdens deze gezellige avond wordt de muziek verzorgt door o.a.: Sjiek DJ Team, Feest DJ Hessel en de Annenano’s.

Share This