Afgelopen zondag 12 februari werden de clubkampioenschappen georganiseerd. Uiteraard viel er, in de nacht van zaterdag op zondag, weer sneeuw, om de traditie van de laatste jaren maar in ere te houden. De meesten lieten zich er, ondanks de sneeuw, niet van weerhouden om naar de manege te komen. Gelukkig waren de wegen goed begaanbaar. Omdat 10 en 11 februari Regiokampioenschappen springen voor de pony’s was gehouden stond het parcours er al in. Hier hebben we dankbaar gebruik van gemaakt door met het springen te beginnen. Er werden 2 manches gesprongen met aansluitend Speel uw Spel. Dan is het de bedoeling dat je in een bepaalde tijd zoveel mogelijk hindernissen springt en zo veel mogelijk punten bij elkaar springt. Iedere hindernis staat voor een aantal punten en mag maximaal 2 keer gesprongen worden.

Daarna werd alles in gereedheid gebracht voor de ‘Jonge ruiters proef’. Zij moesten in een dressuurring een proef met oefeningen en balkjes afleggen. Aansluitend werd de dressuur verreden. Met name in de dressuur was er veel deelname. Erg leuk!

Men kon strijden om verschillende kampioenschappen: Clubkampioen Allround, Dressuur, Springen en de Jonge Ruiters. Clubkampioen Allround is geworden Michelle Brinkman met haar paard Emotion. De beker voor de Dressuur is gewonnen door nieuw lid Valerie Antvelink. Het springen is gewonnen door Anouk Slijkhuis. De kampioensbeker van de Jonge Ruiters is gewonnen door Jaylee van Keulen.

Allemaal van harte gefeliciteerd!!

Uitslagen clubkampioenschap 2017

Share This

Share This

Share this post with your friends!