Op een zonnige zaterdag in september gingen verschillende leden van RV Bathmen aan start op de clubkampioenschappen. Dit jaar waren er drie kampioenstitels te verdelen; Jonge talenten, Allround en Dressuur.

De dag werd afgetrapt met het springen van de pony’s. Alle jonge talenten lieten zien wat zij in petto hadden. Irene, Faya en Lisa kwamen foutloos het eerste parcours door en mochten de barrage rijden. Dit ging nek aan nek, waardoor er nog niks besloten was en alles afhing van de dressuur. De dressuur had een verrassende wending. Shanna kwam uit onverwachte hoek en stak boven zichzelf uit en scoorde maar liefst 80%. Hiermee hebben Shanna en Faya voor het springen en dressuur beide 5 plaatsingspunten gekregen. Uiteindelijk mocht Faya Denneboom zichzelf bekronen als clubkampioen Jong Talent, omdat zij twee foutloze parcoursen heeft gesprongen.

En of dat nog niet spannend genoeg was, maakten de allrounders het nog een tikkeltje spannender. Alle deelnemers van het Allround kampioenschap waren op weg naar een foutloos springparcours. Helaas gooide Nena op de allerlaatste hindernis er een balk af. Alle overige deelnemers gaven er een tandje bij in de barrage en dat was te zien aan de tijden. Wat lagen de tijden dicht bij elkaar. En ook hier was iedereen foutloos.
Ook tijdens de dressuur waren de deelnemers aan elkaar gewaagd en lagen de scores dicht op elkaar. Dominique, Nena, Anouk en Kess maakten het voor elkaar zeer spannend. Uiteindelijk bleek Kess Aarnink de snelste tijd te hebben in de barrage en de hoogste score behaald te hebben in de dressuur. Hiermee werd zij bekroond tot clubkampioen Allround.

Maar wie is onze dressuurkampioen? Vele deelnemers namen deel aan dit kampioenschap. Ons nieuwe lid Maaike Moleman kwam als eerste aan start na de pauze. Ze reed met haar mooi gekleurde Sproet naar een score van 199,5 punten. Dit leverde haar een derde plek op. Liza van der Meij kwam als laatste aan start met haar nieuwe knappe paard. Ze reed een zeer sterke proef wat haar 201 punten opleverden. Dit was genoeg voor een 2de plek. Valerie Antvelink kwam aan start met haar jonge puppy paard Luuk. Luuk zag de witte hekjes aan voor een springparcours waardoor ze plots aan de andere kant van de baan stonden te kijken. Terug in de baan reed Valerie onverstoord verder met haar getalenteerde paard. Dit leverde haar een score op van boven de 70%. Hiermee nam zij dik de leiding in dit kampioenschap en mag zij zich voor de tweede keer clubkampioen Dressuur noemen.

Iedere deelnemer kreeg een presentje mee gesponsord door LC Horseware. Nadat de kampioenen bekend waren, werden de prijzen uitgereikt aan de winnaars van de Coronafotowedstrijd. Demi en Shanna zijn beiden bekroond tot winnaar en kregen een wit sjabrakje. Gefeliciteerd allen! Met blije gezichten keerden de deelnemers huiswaarts.

Uitslag clubkampioenschappen 2020

Share This

Share This

Share this post with your friends!