Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Concours Hippique Bathmen

27-08-2016 - 29-08-2016

Evenement Navigatie

Inschrijvingen voor het Nationaal Concours Hippique Bathmen geopend

Zaterdag 27 augustus: * Pony”s dressuur, springen en afdelingsdressuur * Paarden dressuur, springen en afdelingsdressuur Zondag 28 augustus: * Paarden Dressuur en Springen * Tuigpaarden Voor het vraagprogramma pony”s en inschrijven, klik hier. Voor het vraagprogramma paarden en inschrijven, klik hier.
Wedstrijdsecetariaat Bixie pony’s Miranda van der Meij: mirandavdmeij@gmail.com Wedstrijdsecretariaat Dressuur & Springen pony’s Ria Slijkhuis: molenruiters@live.nl Wedstrijdsecretariaat Dressuur paarden en 4/6 Tallen paarden & pony’s Jorianne Poll: dressuurbathmen@hotmail.com. Wedstrijdsecretariaat Springen paarden Lotte Looymans en Francine Wartena: concoursbathmen@hotmail.com

Zaterdag 27 en zondag 28 augustus staat het terrein rondom de Oude Molen in Bathmen volledig in het teken van het jaarlijkse Nationaal Concours Hippique. Zowel op zaterdag als zondag verschijnen honderden combinaties aan de start van het prachtige buitenterrein. Het concours is steevast een topevent voor zowel deelnemer als toeschouwer. De inschrijvingen zijn inmiddels geopend.

Vraagprogramma Zaterdag 27 augustus: * Pony”s dressuur, springen en afdelingsdressuur * Paarden dressuur, springen en afdelingsdressuur Zondag 28 augustus: * Paarden Dressuur en Springen * Tuigpaarden Voor het vraagprogramma pony”s en inschrijven, klik hier. Voor het vraagprogramma paarden en inschrijven, klik hier.

Op zaterdag 27 augustus gaat de ponyruiters om 08:30 uur van start. Naast de disciplines dressuur en springen is het dit jaar op zaterdag ook mogelijk voor zowel pony’s als paarden om vier- en zestallen te verrijden. Op de zaterdag is het programma ‘gepimpt’ met meerdere nieuwe rubrieken. Zo is er op zaterdag ruimte voor teamdressuur, teamspringen en teameten. Per team doen er vier deelnemers mee, welke meerijden in hun ‘eigen’ rubriek. Alle uitslagen van de vier combinaties worden bij elkaar opgeteld en uiteindelijk is er aan het eind van de dag een teamkampioen dressuur en een teamkampioen springen bij zowel de pony’s als paarden en kan er als team afsluitend worden gegeten met elkaar.

Ook nieuw is dat de zaterdagmiddag de aller jongste deelnemers van 6 t/m 13 jaar aan de start kunnen komen op het dressuurterrein in de Bixie rubriek. Speciaal voor kinderen zijn de Bixie Rubrieken bedacht, met in Bathmen de rubrieken dressuur en springen. Dus ook als een combinatie nog niet zo lang met elkaar rijdt kan er mee worden gedaan aan het Nationaal Concours Hippique in Bathmen! Lijkt het u leuk om een wedstrijdje te rijden met uw pony en bent u lid van de KNHS? Vraag dan een gratis Bixie startkaart aan bij de KNHS en doe mee aan de Bixie rubrieken in Bathmen.

Aansluitend aan de ponyruiters wordt op zaterdagavond voor de paarden het springen verreden in de klassen BB, B en L evenals de dressuur in de klasse BB, B, L1 en L2. Als laatste nieuwe rubriek is op zaterdagavond het 40+ springen onderdeel van het programma. In de hoogtes 80 cm – 1.10m kan worden gestreden voor mooie prijzen, onder het genot van een hapje en drankje maken we er een gezellige avond van.

Zondag 23 augustus gaat het paardenspektakel verder met springen én dressuur in alle klassen. Zoals altijd is de afwisseling in het programma zeer divers. Ook showen net als voorgaande jaren de tuigpaarden uit heel het land hun kwaliteiten. Het hoogtepunt van deze dag is de ‘Grote Prijs’ van Bathmen nationaal springen klasse 1.40, wat in de namiddag gepland staat. De uitslag van de verloting wordt bekend gemaakt tijdens de ‘Grote Prijs’ van Bathmen.

Mede door de goede ondergrond in een prachtige omgeving, die beschikbaar wordt gesteld door de families Pakkert, D’Ancona en Van Keulen, kunnen ruiters en amazones uit heel het land worden verwelkomt in Bathmen. Met een uitgebreid randprogramma en paardensport met vele onderdelen op hoog niveau is dit een evenement dat u niet mag missen! Vanaf heden is de inschrijving geopend. Men kan zich online inschrijven via het ‘mijn KNHS’ portaal. Voor alle informatie over het inschrijvingen én het vraagprogramma kunt u kijken op www.knhs.nl of op www.paardensportbathmen.nl. Wij zien u graag in Bathmen!

Gegevens

Begin:
27-08-2016
Einde:
29-08-2016

Locatie

‘t Ruiterkamp
Koekendijk 20
Bathmen, Overijssel 7437 CK Nederland

Aanmelden

Contactpersoon:
Share This