De start van Bathmen te Paard 2024 was ditmaal de Indoor Driving Bathmen met in de middag de Nationale deelnemers en in de avond de Internationale deelnemers.
De middagrubrieken enkelspan pony, tweespan pony, enkelspan paard en tweespan paard waren rijkelijk gevuld. Hierdoor ontstond er een mooie sportieve strijd om de eerste plaats.

Het uitgangspunt van de parcoursbouwer is te proberen een goed te rijden en paardvriendelijk parcours neer te zetten. Dit jaar zijn Bennie Steenblik en Rein Hazelaar daar zeker in geslaagd.

Finale Nationaal
In de avond gingen de 3 rijders (van overdag) met de snelste totaaltijd door naar de finale en streden om de Schutte ‘bokaal’. Het trio Pieter Douma, Henk Luijer en Jurgen Bolt zorgden voor een spannende finalestrijd die gewonnen werd door Jurgen.

Showtime Crossen
Tijdens de Showtime gingen Daphne Pouwels, Marijke Hammink, Lisa Kleinjan, Jorn Elburg en Jelmer Chardon het menparcours te lijf onder het zadel. Een spannende strijd tot het laatste moment waarbij Daphne er met de eerste prijs vandoor ging en Marijke tweede werd.

Internationaal
Voor Jelmer Chardon was het de eerste keer dat hij meereed met zijn tweespan paarden in Bathmen en dat bracht hem gelijk de eerste prijs. Op de voet gevolgd door Niels Vermeulen.

Parcoursbouwer Bennie Steenblik en zijn assistent Rein Hazelaar hadden weer een mooie uitdaging voor de menners opgebouwd.
Dit bracht bij de vierspan paarden Koos de Ronde in zijn eerste omloop toch nog in de problemen die hij, door de sterke concurrentie, in de tweede omloop niet meer goed kon maken. De eerste plek was voor Jonas Corten met zijn vierspan Welsh Cobs en met nog geen 2 seconden verschil werd Antonie ter Harmsel tweede.

Zelfs Marijke Hammink moest haar meerdere dit keer in Ian van Dasselaar erkennen. Met ruim 3 seconden voorsprong op Marijke ging Ian er met de eerste prijs vandoor.
Dit zorgde allemaal voor een zeer spannende strijd dat voor het publiek middels de nieuwe scoreborden mooi te volgen was.

Foto’s en film
Voor diegene die nog even willen nagenieten en of zien hoe er bij Indoor Driving Bathmen gereden werd. Kijk dan even op deze pagina voor de diverse links.

Share This

Share This

Share this post with your friends!