Mennen

SPEKTAKEL

MENNEN

SENSATIE

VIERSPAN PAARDEN

SPANNING

INTERNATIONAAL

Uitslagen Indoor Driving Bathmen 2022

Zoals ieder jaar, is ook Bathmen te Paard 2022 weer afgesloten met de Mendag op zaterdag 12 maart. Het publiek was weer volop aanwezig in de gezellige hal van Manege ’t Ruiterkamp.

’s Middags kwamen de Nationale menners aan bod in de categorieën enkelspan pony, tweespan pony, enkelspan paard en tweespan paard. Er werd fanatiek ge(st)reden waarbij de jongste rijders niet onderdeden voor de oudere (ervaren)rijders. Eerste van enkelspan pony werd Peter Jager. Bij de tweespan pony won Jorn Elburg de strijd. Sandra Rusticus nam de leiding bij enkelspan paard en bij tweespan paard werd Herman Kroon eerste.

Van alle Nationale rijders gingen de 3 snelste door naar de finale. Dat waren Jorn Elburg, Frans Zeinstra en Sandra Rusticus. In de avond, tijdens het Internationale deel, streden zij een sportieve strijd om de Schutte Bokaal. Deze werd uiteindelijk gewonnen werd door Sandra Rusticus uit Friesland.
In de avond gingen de Internationale rijders van start en wisten de tweespan paarden, die als eerste begonnen, al gelijk de spanning op te bouwen. Ook hier ging men weer voluit en de tijden lagen zo dicht bij elkaar dat 1 afgereden bal vaak voor het verschil moest zorgen. Maar Sander van Vliet wist als eerste te eindigen.

Daarna verschenen de vierspan paarden aan de start en trakteerde het publiek op een geweldige krachtstrijd. Bram Chardon zette hier de snelste tijd neer. Het prachtige stuurwerk door de hindernissen, van parcoursbouwer Bennie Steenblik, was een genot om te zien.
Gevolgd door een demo van Bram Chardon, Koos de Ronde en Hans Heus waarbij het publiek de laatste nieuwtjes te horen kreeg.

De stemming zat er goed in toen als laatste de vierspan pony’s aan de start verschenen en ook voor veel spektakel zorgden. Het blijft weer prachtig om te zien wat een snelheid die kunnen maken in het parcours. Wendbaar in de marathon hindernissen en bloedfanatiek in de rest van het parcours. Niemand anders dan Marijke Hammink wist tijdens deze spannende strijd de eerste plaats te veroveren.

Al met al een prachtige afsluiting van Bathmen te Paard.

UITSLAGEN

Uitslagen Nationaal 2022
Uitslagen Internationaal 2022

FOTOGRAFIE
De hele dag zijn er foto’s gemaakt door Herma Vos.

Wil je op de hoogte worden gebracht wanneer jij je weer kunt opgeven voor 2023!

Contact

Zwier Veldhoen
T  06-23050202

Maaike Boksebeld
T  06-39118461

E mennenBtP@hotmail.nl

Fotografie: Ronny te Wechel

Tijdens dit evenement wordt er beeldmateriaal gemaakt en gebruikt voor publicatiedoeleinden. Bij toetreding of aanmelding van dit evenement gaat u akkoord met de AVG wet regeling. Indien u niet akkoord gaat dit melden bij het secretariaat.

Share This